Objavljeno: 16.05.2017.

Ministar Goran Marić: Industrijska zona Kukuljanovo je ponos Hrvatske

Posjet ministra državne imovine Republike Hrvatske Gorana Marića Fotografija: Creative Media

Ministar državne imovine Goran Marić obišao je Industrijsku zonu Kukuljanovo, u kojoj su pri kraju pripreme za otvaranje još jedne nove poslovne zone u kojoj će u 32 hale biti zaposleno tisuću ljudi.

Uza spoznaju o dvjestotinjak firmi, koje trenutno zapošljavaju oko četiri tisuće zaposlenih, Industrijska zona Kukuljanovo ogledni je primjerak dobrog vođenja poslova i privlačenja ulagača te najbolji način zadržavanja mladih u Hrvatskoj, rekao je prilikom posjeta ministar Goran Marić.

Nova zona niče na milijun četvornih metara, dobar dio posla već je gotov i prvi pogoni bit će otvoreni početkom lipnja.

Želja nam je u sljedećih pet godina ovdje imati 10 tisuća zaposlenih, a ulagači dolaze, kaže gradonačelnik Bakra Tomislav Klarić. "Prošli tjedan ovdje nam je bila jedna izuzetno jaka njemačka delegacija, zamjenik gospđe Merkel, ministra gospodarstva i suradnici i izrazili su veliko zadovoljstvo industrijskom zonom", rekao je Klarić.

U Bakru znaju što rade i Vlada će im pružiti svu moguću pomoć, rekao je ministar državne imovine "Ovo što je napravio Grad Bakar, niti jedan grad nije napravio u Hrvatskoj, a rijetko se vidi i u Europi. U Hrvatskoj nema ni bolje ni ljepše industrijske zone. Ovo je ponos Hrvatske", govori Goran Marić.

Dodaje da se ulagači iz inozemstva zaista mogu iznenaditi kada vide što ih sve u bakarskoj industrijskoj zoni čeka. A Bakrani čekaju potpunu likvidaciju koksare, sanaciju platoa, marinu i šetnicu kroz tunel pod morem.

Tekst: Radio Rijeka

Bura - glasilo Bakra

Bura 32 Bura: broj 33
siječanj, 2017.

Preuzmite glasilo Grada Bakra u digitalnom obliku. List izlazi kvartalno.

PREUZMI | ARHIVA

Imamo 36 gostiju i nema članova online

Vrijeme u Bakru

Web stranica je trenutno u beta fazi i dopunjuje se novim sadržajem. Koristimo kolačiće (eng. „cookies“) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda slažete se s uvjetima korištenja. Više…